Spørgsmål og svar vedrørende Asonor®

Send os en e-mail hvis du ikke finder svaret på dit spørgsmål her…

Er Asonor CE mærket?

Asonor er CE mærket i overensstemmelse med lægemiddelsstyrelsen og EU direktiver og bliver produceret i overensstemmelse med reglerne for lægemidler. Asonor er ligeledes registeret på række andre markeder, herunder det Amerikanske marked af US FDA.

Er Asonor receptpligtig og hvor kan jeg købe Asonor?

Asonor er ikke receptpligtig. I Danmark kan du købe Asonor på Apoteket og hos Matas. Derudover kan du løbe Asonor online på bl.a. http://shop.asonor.dk/.

Er der bivirkninger ved at anvende Asonor?

Der er ikke registreret nogen bivirkninger ved at anvende Asonor.

Hvor længe holder virkningen af en behandling?

Med 4 til 6 pump i hvert næsebor inden sengetid vil virkningen af en behandling som regel begynde at aftage efter 6 til 8 timer. Hvis virkningen begynder at aftage tidligere eller såfremt virkningen ønskes forlænget kan doseringen eventuelt øges til 6 til 8 pump i hvert næsebor.

Hvor og hvordan bliver Asonor produceret?

Asonor bliver produceret i Danmark og Tyskland på GMP godkendt fabrikker og i overensstemmelse med regler for lægemidler.

Hvordan bruger jeg Asonor?

Du skal tage Asonor hver aften lige inden sengetid. Undgå at spise, drikke eller børste tænder efter du har taget Asonor, da dette vil reducere virkningen.

Når du tager Asonor skal du bøje hovedet let bagover. Pump derefter i hvert næsebor indtil du kan mærke opløsningen i svælget. Som regel vil en behandling på 4 til 6 pump i hvert næsebor være tilstrækkelig. Opløsningen skal ikke blive i næsen men kunne mærkes i svælget da det er her virkningen opnås.

Pumpen er indrettet således, at den leverer en væske ”jetstrøm” og ikke en forstøvning eller spray (som kendes fra andre typer produkter) da dette ville bevirke at opløsningen blev siddende i næsen og derfor ikke ville kunne passerer uhindret til svælget.

Ofte virker en behandling med Asonor den første nat men i enkelte tilfælde skal man gentage behandlingen i op til 14 dage før virkningen indtræffer.

Se instruktions videon (Engelsk):

 

Hvordan virker Asonor?

Asonor fjerner effektivt årsagen til snorken. Det er en nem og enkel behandling, som befrier dig for mange af de gener, der er forbundet med snorken.

Asonor smører og smidiggør slimhinderne i svælget og har også en let opstrammende virkning på muskulaturen i svælget. Det betyder, at vejrtrækningen kan foregå let og uhindret og du oplever ikke den mundtørhed, som mange snorkere klager over om morgenen.

Hvorfor skal jeg gøre noget ved min snorken?

Det er der mange gode grunde til. Dels genere det sikkert dem som må lægge øre til lyden af din snorken. Derudover skader det også dit helbred. International forskning viser, at snorkere har forringet livskvalitet bl.a. i form af øgede risiko for migræne, hovedpine, hjerte- og karsygdomme, forhøjet blodtryk, stress, forringet seksuel funktion, obstruktiv søvnapnø og for tidlig død. Du kan læse mere om dette her>>.

Hvorfor snorker vi?

Snorken opstår, når vejrtrækningen generes. Det kan være på grund af forkølelse eller en anatomisk uregelmæssighed i næse eller svælg.

Den mest almindelige årsag til snorken er dog, at muskulaturen i og omkring svælget afslappes for meget, når vi sover. Det betyder, at pladsen i svælget bliver mindre og luften får sværere ved at passere. Trykket i svælget stiger og drøbelen og den bløde gane begynder at vibrere. Det er disse vibrationer, der giver snorkelyden.

Undersøgelser viser, at ca. 42% af befolkningen snorker, heraf ca. 60% mænd og 40% kvinder. Snorken betegnes ofte som social snorken. En mere alvorlig snorkelidelse betegnes som obstruktiv søvnapnø syndrom. Det er kun ca. 2% af befolkningen, der lider af obstruktiv søvnapnø. Snorken som ikke behandles kan udvikle sig til obstruktiv søvnapnø og andre alvorlige lidelser.

Hvorfor virker Asonor ikke på mig?

Asonor virket på 3 ud af 4 snorkere.

Hvis Asonor ikke virker kan det skyldes, at produktet anvendes forkert. Læs afsnittet ”hvordan bruger jeg Asonor”. Hvis Asonor fortsat ikke virker anbefales det at søger læge, da snorkelidelse kan skyldes andre forhold end ”almindelig snorken” – oftest betegnet som social snorken.

Snorken kan i de tilfælde skyldes forkølelse eller en anatomisk uregelmæssighed i næse eller svælg eller det kan skyldes den mere alvorlig snorkelidelse som betegnes som obstruktiv søvnapnø syndrom. I disse tilfælde kan Asonor ikke anbefales. Snorken som ikke behandles kan bl.a. udvikle sig til obstruktiv søvnapnø.